ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Απολαυστικό & υγιεινό έδεσμα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το γιαούρτι, ως μέρος μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής είναι το κλειδί της μακροζωίας. Το ελληνικό γιαούρτι (σε σύγκριση με ένα "κανονικό" γιαούρτι) έχει περίπου τις διπλάσιες πρωτεΐνες, το ήμισυ του νατρίου, το μισό των υδατανθράκων, λιγότερη λακτόζη, καθώς και μια πιο συμπυκνωμένη πηγή προβιοτικών.Το κατεψυγμένο γιαούρτι (frozen yogurt) είναι ένα κατεψυγμένο επιδόρπιο που περιέχει γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι ελαφρώς πιο ρευστό από το παγωτό, καθώς είναι χαμηλότερο σε λιπαρά (λόγω της χρήσης του γάλακτος αντί της κρέμας γάλακτος). Κατά την παρασκευή του χρησιμοποιείται φρέσκο Ελληνικό γιαούρτι και Ελληνικό γάλα. Είναι απολύτως υγιεινό έδεσμα διότι το τελικό προϊόν έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (μόνο 2%) ενώ δεν περιέχει ζάχαρη (φρουκτόζη 2%) και ως εκ τούτου δεν παχαίνει παρόλο που αποτελεί έναν απίστευτα γευστικό πειρασμό που μπορεί να καταναλώνεται άφοβα από μικρούς και μεγάλους.

  • Περιέχει μόνο 2% λιπαρά, πλούσιο σε πρωτεΐνες και θρεπτικά στοιχεία, είναι η ιδανική ισορροπία συμπληρώματος διατροφής (επιδορπίου ή σνακ) για εκείνους που ασκούνται τακτικά και για εκείνους που ακολουθούν μια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή υψηλή σε πρωτεΐνες διατροφή προκειμένου να χάσουν βάρος.
  • Ελαττώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σύστημα, και συγκεκριμένα το 70% του ανοσοποιητικού συστήματος που βρίσκεται στο λεπτό έντερο.
  • Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και σε και βιταμίνη D που βοηθούν στην ενίσχυση των οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
  • Είναι κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν να αφομοιώσουν τους ενεργούς μικροοργανισμούς του γιαουρτιού χωρίς κανένα πρόβλημα (κυρίως το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι). Όταν το γάλα μετατρέπεται σε γιαούρτι, η λακτόζη μετατρέπεται σε γαλακτικό οξύ, το οποίο σημαίνει ότι το ανθρώπινο σώμα δεν χρειάζεται να επεξεργαστεί τα σάκχαρα στην ίδια μορφή που ήταν στο γνήσιο γάλα.
  • Βοηθάει στην πέψη, διότι περιέχει ενεργούς μικροοργανισμούς. Ένα φλιτζάνι γιαούρτι κάθε ημέρα είναι αρκετό για άψογη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Υγιή και δροσερή απόλαυση για όλες τις εποχές

Το γιαούρτι είναι τροφή σε κρεμώδη κατάσταση που παράγεται από γάλα και έχει υποστεί ζύμωση. Το γιαούρτι έχει απαλή αφή με ελαφρώς όξινο άρωμα που οφείλεται στο γαλακτικό οξύ που περιέχει. Το γιαούρτι έχει υψηλή θρεπτική αξία, μπορεί δε να παραχθεί από γάλα αγελάδας, προβάτου και βούβαλου. Το γιαούρτι στη σημερινή του μορφή και χρήση, εικάζεται ότι προήλθε από τον ινδοϊρανικό πολιτισμό του 500 π.Χ καθώς υπάρχουν αναφορές που το αναφέρουν μαζί με το μέλι ως τροφή των θεών . Αγελαδινό γάλα χρησιμοποιείται κυρίως στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη ενώ πρόβειο γάλα προτιμάται στην Τουρκία και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το βουβαλίσιο γάλα χρησιμοποιείται συχνότερα στην Αίγυπτο και στην Ινδία.

Γεύσεις

Σοκολάτα
Original
Καραμέλα
Καρπούζι
Mango

Στο κατάστημα υπάρχει η δυνατότητα, ο πελάτης να δημιουργήσει την δική του αγαπημένη γεύση φρούτου, αφού σε λίγα δευτερόλεπτα θα απολαμβάνει το γιαούρτι του με γεύση πεπόνι, φράουλα, mango, ροδάκινο και δεκάδων άλλων. Το απίστευτα γευστικό και φυσικό αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται μετά από πρόσμιξη του frozen yogurt με φρέσκα φρούτα μπροστά στα μάτια του πελάτη.

Ο πελάτης μπορεί στη φυσική ή όποια άλλη γεύση γιαουρτιού επιλέξει, να προσθέσει toppings, (φρέσκοι ξηροί καρποί, μέλι, φρέσκα φρούτα εποχής, γλυκά του κουταλιού, ζεστή σοκολάτα κ.ά) δημιουργώντας το δικό του μοναδικό έδεσμα σύμφωνα με τις δικές του γευστικές προτιμήσεις.

Τα toppings είναι επιλεγμένα με βάση τις αυστηρότερες προδιαγραφές γεύσης, ασφάλειας, σταθερότητας και ποιότητας. Συνεργαζόμαστε μόνο με τους παραγωγούς εκείνους που μπορούν να μας εγγυηθούν τις παραπάνω προδιαγραφές ποιότητας. Συνεργαζόμαστε κατά κανόνα με τοπικούς οργανωμένους παραγωγούς και συνεταιρισμούς που ελέγχονται από το Χημείο του κράτους ή άλλους αρμόδιους φορείς. Μέλημά μας είναι τα προϊόντα μας να είναι Ελληνικής προέλευσης.

Οφέλη για την υγεία

Το γιαούρτι είναι ολιγοθερμιδική τροφή με σχετικά μικρή ποσότητα λιπαρών (ειδικότερα τα μη στραγγισμένα γιαούρτια). Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς τα ένζυμα που περιέχει διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των τροφών. Επίσης τα ζωντανά και ενεργά βακτήρια ασκούν θετική επίδραση στη μικροχλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων. Συμβάλει στην διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος. Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο. Τέλος το γιαούρτι, επειδή παράγεται από γάλα, είναι πλούσιο σε ασβέστιο που βοηθά στην καλή υγεία των οστών.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Φυσική γεύση

  • Χωρίς λιπαρά
  • Χωρίς τεχνίτες γλυκαντικές ουσίες
  • Χωρίς τεχνητές χρωστικές
  • Πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες
  • Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο
  • Υψηλή περιεκτικότητα βιταμινών στα φρούτα και στους ξηρούς καρπους (toppings)
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε προβιοτικές καλλιέργειες

Συστατικά

  • Ενέργεια 97 Kcal
  • Πρωτεΐνη 3.56 g
  • Υδατάνθρακας 20.5 g
  • Λίπος 0.2 g
  • Εκ των οποίων κορεσμένα 0,12 g
  • Μονοακόρεστα 0.07 g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα 0.02 g
  • Ίνες 0.5 g
  • Νάτριο 53.1 mg